Gehoorzaamheid

Wilt u een gehoorzame hond, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Bij Dogmasters trainen we met positieve bekrachtiging. Alle oefeningen worden spelenderwijs aangeleerd zonder dwangmethodes of negatieve hulpmiddelen. Het goede gedrag wordt beloont en het slechte gedrag genegeerd. Vandaar dat u voertjes en een speeltje mee moet nemen om zo het goede gedrag te belonen. Het slechte gedrag negeren wij compleet, waarbij het de hond niets oplevert het slechte gedrag te blijven vertonen.

Wij trainen volgens de obeidience regels, maar wilt u gewoon een gehoorzame hond dan kan dat ook. U kunt zelf aangeven hoe ver u wilt gaan met uw hond. Er wordt in de lessen gestreefd naar een gehoorzame hond, welke in alle dagelijkse situaties stabiliteit vertoond en goed luistert naar de eigenaar.

Zodra de les begint bepalen we pas welke oefeningen we die avond gaan behandelen, elke week verschillende oefeningen in verschillende volgorde. Hiermee triggeren we zowel hond als baas continu scherp en alert te blijven, daardoor blijft de motivatie hoog en de trainingen altijd leerzaam, ook al kunt u een keer niet aanwezig zijn.IMG-20121126-00505

Elke cursist traint op eigen niveau en krijgt individueel les. Honden van alle leeftijden kunnen in de les aansluiten. Pups draaien ook gewoon mee, echter zijn wat eerder klaar omdat een klein koppie nou eenmaal sneller vol zit en de baasjes kunnen afkijken wat de grote honden nog allemaal leren.

De verschillende oefeningen die wij onder andere behandelen zijn; Volgen, Hier, Zit en blijf, Liggen, Wachten, Voet, Plaats en Vooruit sturen.