Dogfrisbee

In 1998 introduceerde Frans de Dogfrisbeesport in Nederland. Sindsdien zijn er verschillende teams ontstaan door heel het land en kun je op steeds meer hondenscholen deze sport beoefenen.

Er zijn verschillende onderdelen van de frisbeesport, onder andere Toss & Fetch en Freestyle. Bij de Toss & Fetch ronde is het de bedoeling in 2 minuten zo vaak mogelijk lange afstandworpen te gooien met de hond en in de Freestyle ronde in 2 minuten een show te geven van alle verschillende worpen die je samen met de hond beheerst in. Alle informatie over deze sport kun je vinden op www.dogfrisbee.nl.

Bij Dogmasters trainen wij elke woensdagavond van 21:15 tot 22:30.

Eerst beginnen we met warm gooien van de armen, door lange afstandworpen te gooien. Vervolgens gaan we verschillende gooitechnieken oefenen en sluiten we af met het oefenen met de hond. Soms gaan we met de hond Toss & Fetch oefenen, maar meestal wordt er getraind met Freestyle. Je kunt hierbij ook zelf bepalen wat je het liefst wilt trainen. De ene cursist wil op wedstrijdniveau trainen en de andere doet het alleen puur voor het plezier.

295078_329434347127879_499424901_nLet op; Voordat u gaat beginnen met uw hond zijn, moet u rekening houden met het feit dat uw hond nog geen atleet is en zijn spieren nog niet voldoende ontwikkeld zijn om op een veilige manier te springen. De voor de Dogfrisbee sport toegestane frisbees zijn veilig voor uw hond als deze op een veilige manier worden gegooid. Het materiaal is getest, zijn vaatwasserbestendig en eventuele bijtgaatjes kunnen makkelijk met een schuurpapiertje worden bijgewerkt zodat ze de bek van uw hond niet kunnen beschadigen.